Over ons

Onze wortels liggen in de agrarische sector. Daar is ons kantoor groot in geworden. In de afgelopen decennia hebben wij ons ook in tal van andere gebieden gespecialiseerd, zoals het ondernemingsrecht, het omgevingsrecht en duurzame energie.

 

Historie

Den Hollander Advocaten is opgericht in 1934 door mr. L.J. den Hollander. Als net afgestudeerde jurist begon hij een eigen kantoor in Middelharnis, gelegen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

In die tijd was Goeree-Overflakkee nog een echt eiland, zonder vaste oeververbindingen. In de eerste dertig jaar dat mr. Den Hollander de advocatenpraktijk uitoefende, was de veerboot naar Hellevoetsluis de enige verbinding richting Rotterdam. Een zitting bij de rechtbank vergde in die tijd een dagreis!
Pas in 1964 kwam daar, met de opening van de Haringvlietbrug, verandering in.

Goeree-Overflakkee was een agrarisch gebied. Mr. Den Hollander legde zich daarom vooral toe op agrarische zaken. Dat deed hij niet onverdienstelijk: hij werd landelijk een autoriteit op het gebied van pacht en agrarisch handelsrecht.

De goede naam die het kantoor had, werd in de jaren zeventig verder uitgebouwd door de zoons van de grondlegger. Zij traden toe tot het kantoor en de eenmanszaak werd zo een kantoor met vier advocaten Den Hollander. Later traden advocaten toe van buiten Goeree-Overflakkee.

De komst van meer advocaten leidde tot meer specialisaties. Het ondernemingsrecht en het omgevingsrecht werden zo belangrijke rechtsgebieden binnen ons kantoor.
Later kwam daar duurzame energie bij, vooral omdat agrariërs grond beschikbaar hadden voor windturbines. Zij vroegen om juridische ondersteuning bij contracten en bij vergunningen. Zie voor een overzicht van alle rechtsgebieden waarin wij u kunnen bijstaan, de rubriek ‘expertises’.

Inmiddels bestaat Den Hollander Advocaten meer dan 85 jaar. Nog steeds als een zelfstandig kantoor. En nog steeds met advocaten die werken vanuit één gedachte: betrokken bij hun cliënten en met een nuchtere, Hollandse kijk op elke zaak.